torstai 7. elokuuta 2014

Syksyn startti abikurssein

Helteisen heinäkuun jälkeen alkoi helteinen elokuu, ja sitä myötä myös abien valmistautuminen ylioppilaskirjoituksiin. Muiden lukiolaisten vielä paistatellessa ennätyshelteissä, abit ovat kuluttaneet koulunpenkkiä jo maanantaista 4.8. alkaen englannin, ruotsin, terveystiedon ja historian abikurssien merkeissä.

Practice makes perfect!

Loput opetushenkilökunnasta huudellaan pois kesälaitumilta huomenna perjantaina virallisten lukuvuoden avajaisten merkeissä. Lieksan lukiolla uutta lukuvuotta suunnitellaankin melkoisesti uudistuneen miehityksen voimin; Lieksan keskuskoulun rehtori Juhani Kärki toimii nyt myös lukion rehtorina, ja lukion apulaisrehtorina aloittaa Marjaliisa Puittinen. Edellä mainittujen lisäksi täysin uusina remmiin astuvat opinto-ohjaaja sekä biologian ja maantieteen opettaja. Kun opettajakunta on saanut taistelusuunnitelman uuden lukuvuoden varalle tehtyä, on aika kutsua opiskelijat, niin uudet kuin vanhatkin, aloittamaan arkinen aherrus maanantaina 11.8.

Alkavalla lukuvuodella Lieksan lukio jatkaa edelleen LOVE2-hankkeessa, jossa luvassa heti elokuun lopussa Kick-Off -tapahtuma Huhmarissa, ja sen perään oppilaitoskoulutuksia. Tämä tarkoittaa sitä, että saamme jälleen paljon kaivattua uusinta uutta tietotaitoa tvt-asioissa suoraan kotikoululle tarjoiltuna. Sähköiset ylioppilaskokeet lähestyvät lähestymistään, mikä tarkoittaa sitä, että uusia sähköisiä käytänteitä on otettava koko ajan lisää osaksi lukiomme arkea, jotta niistä tulisi luonteva osa lukio-opiskelua ja -opetusta. Viime keväänä toteutettu ensimmäinen sähköinen kurssikoe antoikin jo rohkaisua tulevaisuuden kurssikoekokeilujen varalle.

Vaikka elämmekin jo Lieksan lukiossa iPadien aikakautta, emme ole vielä siirtyneet kirjattomaan todellisuuteen. Todennäköistä kuitenkin on, että opiskelijoiden oma vastuu oppimateriaalin luonnissa lisääntyy, esim. oppimisblogien myötä, ja varmasti myös sähköisiä oppikirjoja tullaan jossain vaiheessa kokeilemaan, tai jopa tekemään opiskelijavoimin Book Creator -sovelluksen mahdollistamina.

Tekniikat suomat mahdollisuudet tulevaisuuden koulun syleilyyn ovat jo olemassa, nyt tarvitaan vain sitä yhteistä halua tehdä asiat uudella tavalla, tulevaisuuden tarpeista intoa ammentaen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti