maanantai 2. joulukuuta 2013

Day 1 @ Messukeskus

Kovin on hiljaista vielä odotellessani hotellin aulassa Virtuaaliopetuksen päivien alkua, mutta hetken kuluttua Messukeskuksen ovista pusertuu sisälle noin viisisataa muutakin opetuksen ja oppimisen monipuolistamisesta kiinnostunutta kollegaa.

Virtuaaliopetuksen päivien on tarkoitus innostaa ja kannustaa meitä opettajia hyödyntämään tieto- ja viestintäteknologiaa opetuksessa, esitellä uusia teknologisia mahdollisuuksia pedagogisesta näkökulmasta, sekä antaa ideoita niiden soveltamiseen omassa opetuksessa ja oppilaitoksessa. Uskonkin pääni pursuavan uusia ideoita huomenna kotiinpaluumatkalla.

Haasteena itselleni olisikin ehkä se, että saan uudet ideat mahdollisimman pian hyötykäyttöön, ettei käy niin kuin opiskelijoiden on joskus kuultu sanovan koulutuksesta palanneesta, intoa pursuvasta opettajasta: "Ei hätää, muutamassa päivässä se palautuu takaisin normaaliksi." Olen toki jo ottanut muutamia varovaisia ensiaskelia uuden teknologian käytössä tuntityöskentelyssä iPadien laskeuduttua lukiomme arkeen reilu vuosi takaperin, mutta kovin ollaan alkutekijöissä vielä. Rohkeutta riittää, kun vain saisi niitä lukiotasolla toimivia ideoita!

Tämä päivä Messukeskuksessa alkaa muutamalla luennolla, joiden jälkeen siirrymme pienemmissä ryhmissä rinnakkaisseminaareihin, joista allekirjoittanut valitsi "Tieto- ja viestintäteknologia kieltenopetuksessa nyt ja tulevaisuudessa". Tästä toivon mukaan saa sitä kauan kaivattua aineryhmäkohtaista infoa vaikkapa niiden iPadien käyttöön!

Niina kiittää ja kuittaa hetkeksi, ja bloggaa seuraavan kerran paljon virtuaaliviisaampana, tai ainakin toivoa sopii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti